Photoshop Magazin AnaSayfaya Dön

Tercihler

Tercihler hakkında

Adobe Photoshop CS5 Prefs dosyasında genel görüntüleme seçenekleri, dosya kaydetme seçenekleri, performans seçenekleri, imleç seçenekleri, saydamlık seçenekleri, yazım seçenekleri ve eklenti seçenekleri ile çalışma diskleriyle ilgili seçenekler de dahil olmak üzere çok sayıda program ayarı saklanır. Bu seçeneklerin çoğu Tercihler iletişim kutusunda ayarlanır. Uygulamadan her çıkışınızda tercih ayarları kaydedilir.

Beklenmeyen davranışlar tercihlerin zarar görmüş olduğuna işaret ediyor olabilir. Tercihlerin zarar gördüğünden kuşkulanıyorsanız, tercihleri varsayılan ayarlarına geri yükleyin.

Belirli tercih seçenekleri hakkında ayrıntılı bilgi göreve özel başlıklarda görünür. Örneğin, Yardım'da "Saydamlık tercihleri"' araması yapmanız katmanlar gibi konuyla ilgili özelliklerin içeriğinde anlatılan ayarları görmenizi sağlar.

Tercihler iletişim kutularından birini açma

  1. Aşağıdakilerden birini yapın:
    • (Windows) Düzen > Tercihler'i seçin ve alt menüden istediğiniz tercih kümesini belirtin.

    • (Mac OS) Photoshop > Tercihler'i seçin ve alt menüden istediğiniz tercih kümesini belirtin.

  2. Başka bir tercih kümesine geçmek için aşağıdakilerden birini yapın:
    • İletişim kutusunun solundaki menüden bir tercih kümesi seçin.

    • Listede bir sonraki tercih kümesini görüntülemek için İleri'yi, bir önceki kümeyi görüntülemek için Önceki'ni tıklatın.

      Belirli bir tercih seçeneği hakkında bilgi için, dizine bakın.

Tüm tercihleri varsayılan ayarlarına geri yükleme

 Aşağıdakilerden birini yapın:
  • Photoshop'u başlatırken Alt+Control+Shift (Windows) veya Option+Command+Shift (Mac OS) tuşlarını basılı tutun. Geçerli ayarların silinip silinmeyeceği sorulur.

  • (Yalnızca Mac OS) Kitaplık klasöründeki Tercihler klasörünü açın ve Adobe Photoshop CS Ayarları klasörünü Çöp Kutusu'na taşıyın.

    Photoshop'u bir sonraki başlatışınızda yeni bir Tercihler klasörü oluşturulur.

Uyarı mesajlarını devre dışı bırakma ve etkinleştirme

Kimi zaman uyarılar veya bilgi istemleri içeren mesajlar görürsünüz. Mesajdaki Yeniden Gösterme seçeneğini belirterek bu mesajların görüntülenmemesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca, gösterilmeyen tüm mesajların genel olarak yeniden görüntülenmesini de sağlayabilirsiniz.

  1. Aşağıdakilerden birini yapın:
    • (Windows) Düzen > Tercihler > Genel'i seçin.

    • (Mac OS) Photoshop > Tercihler > Genel'i seçin.

  2. Tüm Uyarı İletişim Kutularını Kapat'ı tıklatın ve Tamam'ı tıklatın.